Da je zaštita od požara u zdravstvenim ustanovama  važna i zanimljiva tema, pokazalo je gotovo 300 sudionika na nedavno održanoj prvoj online međunarodnoj konferenciji EU Fire Safety Day – Fire Safety in Hospitals.

Fire Safety Day 2021

Fire Safety Day 2021

Organizatori su bili Građevinski fakultet iz Zagreba i HUZOP, a partner Fire Safe Europe. ROCKWOOL i KNAUF Insulation su podržali ovaj događaj. Interesantno je da su sudionici kroz anketna pitanja pokazali kako smatraju da zaštita od požara u zdravstvenim ustanovama treba biti posebno regulirana budući da su to zgrade visokog rizika jer se u njima nalazi veći broj ljudi s manjom sposobnošću evakuacije.

Kroz prezentaciju Miroslava Smolke vidjeli smo da se među članicama EU regulativa zaštite u takvim zgradama razlikuje pa su sudionici zaključili da bi se zakonodavstvo u EU trebalo uskladiti.

Predavanje predsjednika rumunjske udruge za zaštitu od požara pokazalo je da požar ima i veliki politički utjecaj. Bilo je zanimljivo vidjeti i iskustvo kolega iz kliničkog centra u Ljubljani.

Snimke prezentacija svih međunarodnih predavača možete pogledati na web stranici Građevinskog fakulteta Video Recordings – EU Fire Safety Day (unizg.hr)